Verantwoording

Stichting Mukwano Oeganda besteedt veel zorg aan de verantwoording van haar werkwijze, projecten en uitgaven. Hiertoe zijn wij notarieel vastgelegd, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel (KVK 09179820) en ANBI geregistreerd bij de belastingdienst (RSIN 819065432). Daarnaast leggen wij onze doelen en werkzaamheden vast in een beleidsplan. Hieronder kunt u verschillende documenten downloaden. Mocht u specifieke vragen hebben over ons beleid of verantwoording neemt u dan gerust contact met ons op via het contactformulier op deze website. 

Beleid
Sinds 2007 werkt Stichting Mukwano Oeganda zonder winstoogmerk aan het verbeteren van de levensomstandigheden en het bieden van betere toekomstmogelijkheden aan kansarme mensen in Oeganda. 

Het is onze missie om mensen bij elkaar te brengen en samen duurzame veranderingen te realiseren. Dit doen wij niet alleen, zowel in Oeganda als in Nederland is de gemeenschap om ons heen onze belangrijkste partner. Voor de mensen en organisaties waaraan wij ons verbinden zijn wij een gelijkwaardige partner. Stichting Mukwano heeft een bescheiden rol, wij denken en doen tijdelijk mee om zo de kracht die in een gemeenschap zit duurzaam aan te spreken en onszelf op termijn overbodig te maken.

Stichting Mukwano wil bereiken dat mensen, gemeenschappen, bedrijven en overheden zich verbonden voelen met elkaar en samenwerken aan voorzieningen die de levensomstandigheden en toekomstmogelijkheden van (kansarme) mensen in Oeganda verbeteren. Stichting Mukwano doet dit door partners te zoeken, kennis te delen, fondsen te werven en fondsen te verstrekken.

Meer over ons beleid leest u in ons Beleidsplan 2019 - 2022

Beloningsbeleid
Stichting Mukwano Oeganda kent geen beloningsbeleid omdat alle werkzaamheden op vrijwillige basis worden verricht. 
Wel vergoeden wij bepaalde onkosten die door onze bestuursleden worden gemaakt. Het vergoedingenoverzicht vindt u in de bijlage van ons beleidsplan. 

Jaarverslagen
Stichting Mukwano brengt jaarlijks verslag van de uitgeoefende activiteiten en de staat van baten en lasten in dat jaar. U vindt de meest recente jaarverslag via de link hieronder:

Jaarverslag 2022  |  Jaarverslag 2021  |   Jaarverslag 2020    |   Jaarverslag 2019    |  Jaarverslag 2018   |   Jaarverslag 2017

Nieuwsbrieven
De meest actuele informatie over onze activiteiten vindt u met regelmaat in onze nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief digitaal ontvangen meldt u dan aan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de vermelding dat u graag onze nieuwsbrief ontvangt.