Paulien Sikking


Als beleidsmedewerker bij een gemeente houd ik mij dagelijks bezig met vraagstukken rondom jeugd en jongeren, van zorg en hulpverlening tot vrijetijdsbesteding. Ik vind het leuk om dingen te organiseren, te ontwikkelen, en vorm te geven, maar ook schrijven doe ik graag. Naast mijn werk kan ik deze dingen ook goed gebruiken in het werk voor Mukwano.

Mijn passie voor Oeganda begon in 2006 tijdens een werkvakantie. Oeganda is een schitterend land, maar vooral ook de bevolking heeft mij geweldig geraakt. De manier waarop zij in het leven staan, een leven gekenmerkt door armoede en slechte levensomstandigheden, is overweldigend. Zij hebben mij laten zien dat geluk niet hoeft te zitten in de omstandigheden waarin je verkeerd maar in vertrouwen in het leven. En dat betekent veel voor mij!

Graag zou ik het leven van de mensen in Oeganda willen verbeteren, door mogelijkheden te creëren en hen te stimuleren in bijvoorbeeld het volgen van een opleiding of het verbeteren van hygiëne, maar ook nieuw stel kleren of een beetje voedsel kan verschil maken. Ook zou ik hen willen laten zien dat er mensen zijn die om ze geven en hen daarmee een hart onder de riem steken.

Mail Paulien: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.