Paulien Sikking


Als beleidsmedewerker bij een gemeente houd ik mij dagelijks bezig met vraagstukken rondom jeugd en jongeren, van zorg en hulpverlening tot vrijetijdsbesteding. Ik vind het leuk om dingen te organiseren, te ontwikkelen, en vorm te geven, maar ook schrijven doe ik graag. Naast mijn werk kan ik deze dingen ook goed gebruiken in het werk voor Mukwano.

Mijn passie voor Oeganda begon in 2006 tijdens een werkvakantie. Oeganda is een schitterend land, maar vooral ook de bevolking heeft mij geweldig geraakt. De manier waarop zij in het leven staan, een leven gekenmerkt door armoede en slechte levensomstandigheden, is overweldigend. Zij hebben mij laten zien dat geluk niet hoeft te zitten in de omstandigheden waarin je verkeerd maar in vertrouwen in het leven. En dat betekent veel voor mij!

Graag zou ik het leven van de mensen in Oeganda willen verbeteren door mogelijkheden te creëren, mensen de handvaten te geven om zich te ontwikkelen om vervolgens in hun eigen ontwikkeling en leven te kunnen voorzien. 

Mail Paulien: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.