Emma Roelofsen - van Eerden

Wie is Emma Roelofsen - van Eerden?
In het dagelijks leven werk ik als fysiotherapeute. In mijn werk vind ik het interessant te kijken naar de mens achter de klacht. Wat voor een invloed heeft een gezondsheidsprobleem op het functioneren en het welbevinden van iemand. Om mensen te helpen, zoeken naar oplossingen en leren om te gaan hiermee vind ik erg boeiend. In mijn vrije tijd speel ik tenorsaxofoon bij muziekvereniging de Eendracht. Daarnaast schaats en skeeler ik graag. 


Wat betekent Oeganda voor jou?
In 2006 ben ik op werkvakantie geweest in Oeganda. Deze geweldige ervaring en bijzondere tijd heeft veel indruk op mij gemaakt. Het schitterende land, de mooie mensen en cultuur hebben mij geraakt. Dat je veel van deze mensen kan leren ondanks, of misschien wel dankzij hun armoede, is mij duidelijk geworden. De warmte en liefde die zij kunnen geven is onbegrijpelijk. Het arme Afrika, een ontwikkelingsland ver weg heeft een gezicht gekregen voor mij. Door de opgedane contacten met volwassenen en kinderen is het nu dichtbij.


● Wat wil je voor de Oegandeze bevolking kunnen betekenen?
Door middel van de Stichting Mukwano hoop ik dat we de mensen in Bushenyi een steun in de rug kunnen zijn bij de ontwikkeling van hun gebied en verbetering van hun leefomstandigheden. Vooral het naast en achter de mensen staan spreekt mij aan. Niet het geven van geld, maar het stimuleren en ondersteunen van hun eigen ideeën en helpen deze te ontplooien vind ik mooi.

● Jouw vijf steekwoorden:
- (naasten)liefde
- omzien
- cultureel avontuur
- uitdaging
- ideologie

Mail Emma: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.