Mirjam Klumpenhouwer


Wie is Mirjam Klumpenhouwer?
Als groepsleerkracht geef ik voornamelijk les aan de bovenbouwgroepen in het basisonderwijs. Vele jaren heb ik dit in de Betuwe gedaan en woonde ik in Nijmegen. Nu ben ik gedetacheerd naar scholen in de Achterhoek. Zo hoop ik hier een leuke werkplek te vinden. Verder geniet ik samen met Hans (mijn man) erg van onze twee kinderen, volg ik een studie en vind ik het heerlijk om buiten te zijn; wandelen, hardlopen of tennissen. 

 

Wat betekent Oeganda voor jou?
Tijdens mijn eerste bezoek aan het project in oktober 2013 heb ik de vriendelijkheid, het enthousiasme en de liefde van de mensen daar voor het project ervaren. Deze mooie en overweldigende ervaring zal ik mij altijd blijven herinneren. ’s Morgensvroeg genoot ik van de mist tussen de bergen en de zon die voorzichtig achter de bergen vandaan kwam, terwijl de studenten op het project kwamen aanlopen om de dag op school te beginnen. Het is bijzonder om in dit verre en o zo andere land vriendschappen te hebben met mensen die zich vol passie en overgave inzetten voor de ontwikkeling van de mensen en kinderen in die afgelegen regio.

● Wat wil je voor de Oegandeze bevolking kunnen betekenen?
Wat ik tijdens mijn reis ontdekte, is dat de mensen zelf veel plannen en ideeën hebben. Ze weten waar ze naar toe willen en het is mooi als wij daar als stichting bij kunnen helpen. Dit wil ik doen door hier geld op te halen, maar ook door als bestuur mee te denken met het bestuur daar en zo samen plannen te ontwikkelen en uit te voeren die de mensen daar helpen en verder brengen. 

● Jouw vijf steekwoorden:
- wereldse vriendschappen
- zelfstandigheid
- gezamenlijke ontwikkeling
- korte lijnen
- samen

Mail Mirjam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.