Er wordt hard gewerkt in Oeganda

Geschreven door Paulien Sikking op .

Het kerkgebouw was zo goed als af en kon er dus op 4 mei de eerste kerkdienst gehouden worden. Er werden 50 mensen verwacht. Om 11 uur begonnen we de dienst met 20 mensen, maar aan het eind van de dienst zaten een kleine 300 mensen in de kerk! Prachtig dus.

In juni is de laatste hand gelegd aan de kerk en is deze nu van de buitenkant helemaal klaar. Deuren en ramen zitten erin en de dakgoten en regenpijpen zijn aangelegd. Ook zijn er twee grote regentonnen die beiden 3000 liter water opvangen en onder de regenpijp gezet. Nu is na een stevige regenbui het project voorzien van 6000 liter water!
Nu is de kerk zo goed als klaar  (er moet nog gepleisterd worden en een vloer gestort worden, maar voor nu is de kerk goed genoeg om te gebruiken voor verschillende doeleinden.)

In juli heeft God’s Hands and Feet Ministries (de stichting van Israel in Oeganda) 11 hectare grond erbij gekocht (dit is gefinancierd door Twawebwa Mukama en Stichting Mukwano Oeganda.) Door de aankoop van deze grond, zorgen we ervoor dat in de toekomst het project nog veel kan groeien.

In september zou begonnen worden met het egaliseren van de grond. Aangezien we tegen een berg aan bouwen, moet de grond eerst op gelijke hoogte worden gebracht. Helaas heeft dit veel tijd gekost: door het slechte weer en door veel mechanische problemen met de bulldozer die deze taak op zich zou nemen, is de grond pas eind oktober geëgaliseerd.
Nu, begin november 2008, wordt gestart met de bouw van de kliniek. Hopelijk is deze voor het eind van het jaar af.