Voortgang op het project

Geschreven door Paulien Sikking op .

P1010073.jpgMensen uit de buurt zien dat er veel gebeurt in de omgeving, dus regelmatig komen mensen naar Israel met de vraag of zij werk voor hen hebben. Zo zijn er al veel mensen bezig geweest met het kappen van bomen en het weghalen van grote stenen zodat de bulldozer sneller kan werken.P1040100.jpg
 
Israel heeft bakstenen besteld. Dit houdt in dat mensen nu bezig zijn om van klei bakstenen te maken. Stuk voor stuk worden deze in een mal gedaan en dan in de zon gelegd om te drogen. Daarna worden deze allemaal op elkaar gelegd met een opening zodat daar d.m.v. vuur de stenen kunnen worden gebakken. Daar gaat dus behoorlijk wat tijd in zitten en daarom heeft Israel nu alvast de opdracht gegeven om die stenen te maken zodat er direct gestart kan worden met de bouw van de kerk.

 

P1040053.jpg

 

Nu Israel veel aanwezig is in Bushenyi (op het project waar we bezig zijn) ziet hij ook veel van de behoeften van de mensen daar. Zo is gebleken dat kinderen maar 1 set kleding hebben en geen schoenen. De kleding die zij hebben is of van ouders geweest, of is zo kapot dat het nog weinig bescherming geeft. Er is dus grote behoefte aan kleding. We hopen aan die behoefte te kunnen werken door geld in te zamelen zodat wij kleding kunnen kopen.

P1050115.jpg

 
Ook blijken er veel mensen met AIDS te wonen in de omgeving. Deze mensen moeten uren lopen om ergens medicijnen vandaan te halen. Deze medicijnen kosten veel geld. Mensen sterven daarom heel vroeg al aan AIDS. De mensen die het geld wel bij elkaar wisten te brengen, moeten meestal een uur of 4 lopen om de medicijnen te krijgen. Deze mensen zijn ziek en hebben geen kracht, zo?n wandeling duurt dus vaak een paar dagen? We hopen ter zijner tijd ook deze mensen te kunnen helpen door de bouw van de kliniek en het verschaffen van AIDS remmende medicijnen.

P1290010.jpg