Algemeen

Geschreven door Paulien Sikking op .

Sinds de oprichting in het voorjaar van 2008 werkt Stichting Mukwano Oeganda samen met een zusterorganisatie in Oeganda. ‘Gods Hands and Feet Ministries’ is een organisatie met een landelijke missie voor het opzetten van religieuze, educatieve, curatieve en voorlichtende programma’s om de levensomstandigheden van de arme Oegandezen te verbeteren. Omdat beide organisaties zich nog in een beginfase bevinden zijn wij momenteel op één plek in Oeganda bezig met het bouwen en opstarten van programma’s. Deze plek bevindt zich in het Bushenyi District, om precies te zijn in Kansenene Buweju County (zie kaart). Op deze locatie willen wij een project opzetten dat al onze drie werkgebieden omvat. Wat deze werkgebieden inhouden kunt u lezen door te klikken op de submenu’s hiernaast. Ook leest u hier over de voortgang van deze werkgebieden op het project.
4-kaart.jpg


Bushenyi
Het Bushenyi-district ligt, zoals u op de kaart ziet, in het Zuid Westen van Oeganda dichtbij het Rwenzori-gebergte. Het district is vernoemd naar de hoofdstad van de regio, Bushenyi-Town. In het district worden met name koffie, thee en bananen verbouwd, maar ook zuivel behoort tot de producten van het district. Het project ligt op een uur rijden van de hoofdstad in Kansenene Buweju, een dorpje met een kleine kern en daaromheen een groot gebied met plantages. Pr. Israel, oprichter van ‘Gods Hand and Feet Ministries, is geboren en getogen in dit dorp. Met zijn familie heeft hij hier een stuk grond waarop als eerste een kerk is gebouwd, in navolging van de laatste wens van Israels vader.
In samenwerking met o.a. Stichting Mukwano Oeganda is ook de grond hieromheen aangekocht voor Gods Hands and Feet Ministries. Hierop kunnen wij nu, en in de toekomst, verder werken aan het project. Op deze plek willen wij, naast de kerk, in ieder geval nog een kliniek en een heel aantal lokalen realiseren voor basis-, voortgezet-, en beroepsonderwijs. Aan dit project werkt, naast Stichting Mukwano Oeganda, ook de Stichting Twawebwa Mukama. De laatste richt zich op de technische aspecten van het project zoals water- en electriciteitsvoorzieningen. Stichting Mukwano Oeganda zal het bouwen van gebouwen en de ondersteuning bij het opzetten van programma’s voor haar rekening nemen.
4-israelenmoeder.jpg