Inrichting Scheikundelokaal

Geschreven door Paulien Sikking op .

In de afgelopen jaren hebben wij erg gehamerd op de afwerking van de school. Wij hechten hieraan een groot belang, omdat de afwerking ervoor zorgt dat de school beschermd is tegen weersinvloeden. Ook was het nodig om op de bovenste verdieping de muur tot aan het puntdak dicht te metselen zodat de klassen minder overlast van elkaar hebben tijdens de les. Uiteindelijk hebben wij deze afwerking dan ook als voorwaarde gesteld voordat we nieuwe projecten op zouden pakken. In augustus ontvingen we de foto’s van de werkzaamheden en een volledig aangesmeerd schoolgebouw! 

Scheikundelokaal
Bovenaan de wensenlijst van de school stond een scheikundelokaal. Wanneer de school een eigen scheikundelokaal heeft, kan hij eindelijk geregistreerd worden bij de overheid. De leerlingen uit de examenklas hoeven dan niet meer naar andere scholen om hun examens te doen. In september hebben wij ingestemd met de start van dit project. Het project bestaat uit twee fasen, waarvan de eerst fase van augustus tot december werd uitgevoerd. 

Eerste fase: (ver)bouwen!
De eerste fase is het verbouwen van één van de bestaande lokalen naar een scheikundelokaal. Er zijn werkbanken gemetseld, maar het meeste werk zit in het installatiewerk: gas en waterleidingen naar alle werkbanken. Deze fase moet volledig afgerond zijn voor we starten met de volgende fase. De afronding stond voor eind december gepland, maar begin november was het al zover en ontvingen we foto’s van stromend water! Ook ontvingen we foto’s van leerlingen die ons en al onze sponsors bedanken voor onze bijdrage aan het laboratorium. 

Tweede fase: materialen en gereedschappen
De tweede fase is het inrichten van het lokaal met de nodige materialen en gereedschappen zoals gasbranders en chemische stoffen. De voortvarendheid van de bouw en het enthousiasme van de leerlingen maken dat we graag met deze fase willen starten, zodat het lokaal ook echt in gebruik genomen kan worden. Helaas moeten we door de ontwikkelingen op het project even pas op de plaats maken.