Positief-Je

Geschreven door Paulien Sikking op .

"Kijkend naar de diverse media, luisteren naar stemmen om ons heen, lezen in de krant... Het valt zo vaak op, het 'ge-ja, maar..'. Dat negatieve 'ja, maar...', dat het voorgaande even in een andere context moet zetten. "Laten we de zaken nu niet rooskleurig zien, we hebben het wel goed maar...", Ik ben wel tevreden, maar...", "Goed gezond hoor, maar..."" Aan het woord is Heleen Veerbeek, die onlangs haar tweede 'Positief-Je'-bundel uitbracht. 

Heleen legt uit waarom ze positiviteit zo belangrijk vindt. "Het lijkt nooit genoeg, het kan altijd beter en dat stukje negativiteit schijnen we blijkbaar ook uit te moeten dragen. Zo verwoordde ik het bij de presentatie van mijn eerste 'Positief-Je'-bundel en zo is het nog steeds. Natuurlijk, dat verandert ook niet zomaar, daar moet je aan blijven werken. Vandaar 'Positief-Je' twee." Na het succes van het eerste 'Postief-Je' boekje nu dus deel twee. Weer vol met uitspraken die de dag misschien net een andere kleur kunnen geven. De tekst en foto's zijn van Wim en Heleen Veerbeek.

Positief denken staat ook hoog in het vaandel van de Stichting Mukwano Oeganda. Als eerbetoon aan een positieve jonge vrouw, die omzien naar elkaar echt levend maakte, zal de opbrengst van dit boekje aan hen worden geschonken. Mukwano, dat Oegandees is voor vriendschap, draagt zorg voor haar materiële en emotionele nalatenschap. "Dat het positieve dat begonnen is, mag groeien!", zegt Heleen.

De boekjes zijn in Aalten te koop bij de boekhandels 'Pelgrim' en ' Messink en Prinsen', bij 'De Hortensia' aan de Dijkstraat en op donderdagmorgen bij de VMBO-Schaersvoorde-kraam op de markt. Ook is het mogelijk per mail te bestellen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

door: redactie Aalten Vooruit