Steun van Stichting Ziekenzorg en Bevordering van Gezondsheidsbelangen

Geschreven door Paulien Sikking op .

De Stichting voor Ziekenzorg en Bevordering van Gezondheidsbelangen in de Oost Achterhoek steunt het werk van Stichting Mukwano Oeganda met 9.000 euro. Dit geld zal onder andere gebruikt worden voor de inrichting van een bevallingskamer in de kliniek op het project in Bushenyi, Oeganda.

In april van dit jaar zijn wij in contact gebracht met de Stichting voor Ziekenzorg en Bevordering van Gezondheidsbelangen. De stichting ondersteunt projecten en initiatieven op het gebied van de gezondheidszorg en het maatschappelijk welzijn in de Oost Achterhoek. Het eerste doel was het realiseren van een algemeen ziekenhuis in Winterswijk. De stichting is in 1923 opgericht.

Wij hebben intensief contact gehad met dr. Cranimer, die verantwoordelijk is voor de kliniek in Bushenyi, Oeganda. Dr. Cranimer heeft samen met pastor Israel een plan geschreven, waarin gevraagd wordt om de inrichting van een bevallingskamer te financieren. Het plan is beoordeeld door de Stichting voor Ziekenzorg en Bevordering van Gezondheidsbelangen. Dit heeft er toe geleid dat het plan gesteund wordt door de stichting.

Onze dank, en die van pastor Israel en dokter Cranimer, gaat uit naar de Stichting ter Bevordering van Gezondheidsbelangen. Het is altijd goed om te weten dat ons werk in Oeganda door verschillende mensen, bedrijven,verenigingen en stichtingen gesteund wordt.