Kerstactie Ludgercollege groot succes!

Geschreven door Paulien Sikking op .

Ieder jaar organiseert het Ludgercollege in Doetinchem voor de tweedeklassers een kerstactie. Dit jaar stond deze in het teken van onze school in Buhweju en mochten wij een bedrag van maar liefst € 3352,70 in ontvangst nemen.

In de weken voor kerst deden de leerlingen allerhande klusjes in het kader van hun maatschappelijke stage en zo brachten zij geld bijeen voor Buhweju Secondary School. Op donderdagochtend 20 december werd die actie klassikaal afgesloten. De klassen telden hun geld, maakten daarvoor een fraaie cheque en bekeken nog een film over ons project. Daarnaast schreven de Nederlandse leerlingen in hun allerbeste Engels een brief aan hun Afrikaanse medescholieren. Die brieven zal Helma Noordink in februari naar Oeganda meenemen. We hopen dat zij ook weer post mee terug zal nemen.

De cheques werden tijdens de prijsuitreiking in de bomvolle aula aan Emma aangeboden Roelofsen. Bovendien beoordeelde een deskundige jury de diverse acties op hun originaliteit. Voor de winnende klas (2vj: € 511,39) was er taart, de winnende leerling (Emma Lukassen: € 118) ontving een Afrikaanse pop en de overige winnaars kregen Oegandese presentjes.
 
img 0895
De leerlingen schrijven een brief aan de leerlingen in Oeganda.