Zending Prins Willem Alexanderschool

Geschreven door Paulien Sikking op .

Zending Prins Willem Alexanderschool

Ook dit jaar sparen de leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool (Winterswijk) voor Mukwano! Elke maandag nemen de leerlingen het zendingsgeld mee voor ons project. Wat fijn dat we ook dit schooljaar weer op hun steun mogen rekenen.

CBS de Triangel 10 jaar

Geschreven door Paulien Sikking op .

CBS de Triangel 10 jaar!

CBS de Triangel bestaat 10 jaar! En dat hebben we geweten ook. Met verschillende acties hebben de kinderen en leerkrachten maar liefst 4.615 euro bij elkaar gesprokkeld. De meest inspannende actie was natuurlijk de sponsorloop. Daarnaast was er ook een markt waar allerlei spullen werden verkocht. De kinderen konden daar zelf gemaakte artikelen verkopen en er werden oude schoolplaten verkocht. Dit alles voor Mukwano. Leerlingen en leerkrachten van de Triangel bedankt!

Het geld van de Triangel storten we door naar de Wilde Ganzen. Zij sparen samen met onze collegastichting Twawebwa uit Hoogblokland voor de bouw van een vakschool op het project. De Wilde Ganzen vermeerdert alle giften met 55%. Zo is 4.615 euro in één keer 7.153 euro!

 

SAM 3719

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er wordt hardt gelopen voor de kinderen in Oeganda

13 april Praise Concert voor Mukwano

Geschreven door Paulien Sikking op .

 

Brassband Gelderland verzorgt samen met Gospelkoor Revelation uit Winterswijk op zaterdag 13 april a.s. van 19.00 tot 20.00 uur een Praise-concert in de Zuiderkerk aan de Ludgerstraat 64 te Aalten.

Het Praise-concert wordt een mengeling van goed in het gehoor liggende brassbandmuziek zoals koraalbewerkingen en klassieke arrangementen afgewisseld met koor- en samenzang. De brassband speelt onder andere A Choral for a Solemn Occasion van Marc van Delft en een prachtige bewerking van Mozart's Lux Aeterna.

De toegangsprijs is geheel vrij, echter uw vrijwillige bijdrage komt ten goede aan Stichting Mukwano.

Kerstactie Ludgercollege groot succes!

Geschreven door Paulien Sikking op .

Ieder jaar organiseert het Ludgercollege in Doetinchem voor de tweedeklassers een kerstactie. Dit jaar stond deze in het teken van onze school in Buhweju en mochten wij een bedrag van maar liefst € 3352,70 in ontvangst nemen.

In de weken voor kerst deden de leerlingen allerhande klusjes in het kader van hun maatschappelijke stage en zo brachten zij geld bijeen voor Buhweju Secondary School. Op donderdagochtend 20 december werd die actie klassikaal afgesloten. De klassen telden hun geld, maakten daarvoor een fraaie cheque en bekeken nog een film over ons project. Daarnaast schreven de Nederlandse leerlingen in hun allerbeste Engels een brief aan hun Afrikaanse medescholieren. Die brieven zal Helma Noordink in februari naar Oeganda meenemen. We hopen dat zij ook weer post mee terug zal nemen.

De cheques werden tijdens de prijsuitreiking in de bomvolle aula aan Emma aangeboden Roelofsen. Bovendien beoordeelde een deskundige jury de diverse acties op hun originaliteit. Voor de winnende klas (2vj: € 511,39) was er taart, de winnende leerling (Emma Lukassen: € 118) ontving een Afrikaanse pop en de overige winnaars kregen Oegandese presentjes.
 
img 0895
De leerlingen schrijven een brief aan de leerlingen in Oeganda. 

ACM en Sing4Jesus

Geschreven door Paulien Sikking op .

Het Aalten Christelijk Mannenkoor gaf zondagmiddag 6 maart samen met het kinderkoor Sing4Jesus uit Aalten een benefietconcert voor Stichting Mukwano Oeganda in de Keurhorsterkerk in Sinderen. Er was zoveel belangstelling dat er extra stoelen in de kerk geplaatst moesten worden. Er werden liederen gezongen door het mannenkoor, het kinderkoor, maar ook door beide koren samen. Rik vertelde namens de stichting over het project in Oeganda en de werkzaamheden die daar momenteel plaatsvinden. De collecte bij de uitgang bracht 1.000 euro op om die werkzaamheden voort te zetten. Een geslaagde zondagmiddag waarvoor wij beide koren graag willen bedanken!

 

DSC00256-a