Een warm welkom en een warme handdruk in Maarssen!

Geschreven door Paulien Sikking op .

Zondag 4 mei is Mirjam namens Mukwano naar de PKN–kerk in Maarssen geweest. Ze was daar op uitnodiging van de ZWO (zendingscommissie) om iets te vertellen over onze stichting, de mensen in Oeganda en onze projecten. Al geruime tijd wordt er geld voor ons gespaard en tijdens deze kerkdienst kregen de gemeenteleden de mogelijkheid om kennis te maken met onze stichting.

Tijdens de dienst werd Mirjam geïnterviewd door Ton, voorzitter van de ZWO. Met beeld en verhaal heeft Mirjam verteld over de oprichting van de stichting, de Oegandese betrokkenen, werkzaamheden aldaar en over de interesse die er is vanuit de Oegandese mensen naar onze samenleving en onze leefomstandigheden hier. Na het beantwoorden van de vragen, kreeg Mirjam nog een prachtige cheque van 1000 euro overhandigd!

Ook werden er mooie woorden over Oeganda, onze stichting en ons werk gesproken tijdens de dankgebeden. Een mooi extraatje was de stapel kaarten die de kerk rondging tijdens de collecte. Op de voorkant staan mooie woorden over Vriendschap (de betekenis van Mukwano) en op de achterkant de ruimte om iets aardigs voor een vriend te schrijven. De gemeenteleden mochten ze meenemen om ze naar een vriend of vriendin te sturen.

Na de dienst was er de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie/thee met heerlijke cake foto’s te bekijken, souvenirs te kopen en vragen te stellen. Dit werd goed en veel gedaan, tot plezier en tevredenheid van Mirjam. Ze kijkt met een goed gevoel terug op de aanwezigheid bij de kerkgemeenschap in Maarssen: de mensen zijn er hartelijk en zeer geïnteresseerd.

Het komende jaar blijft de ZWO nog voor ons sparen. We zijn hier hen als stichting natuurlijk erg dankbaar voor. Het is mooi om te zien en te ervaren dat er ook buiten Aalten en de Achterhoek aan onze stichting en de mensen in Oeganda gedacht wordt.