Een werelds maal voor Mukwano

Geschreven door Paulien Sikking op .

Met vereende krachten schotelden koks, keukenhulpen en bedienend personeel op 15 februari een smakelijk diner voor met een uitstekende bijsmaak. In 't Dorpshuus genoten maar liefst 82 gasten van het verrassingsdiner, waarvan de opbrengst gaat naar stichting Mukwano.

Kok Marion Kamp begon op donderdag al met de voorbereidingen. En vrijdag was ze ook de hele dag in touw voor het benefietdiner. Op zaterdag kreeg ze echter de schermen extra hulp van vrijwilligers en de bestuursleden van de stichting. Daar was de sfeer opperbest, net als bij de gasten, die een totaalbelevenis meemaakten. Aandacht voor details was er van het decoratieteam; een pianiste en 2 zangeressen maakten het diner compleet.

De gasten werden verrast met een amuse, een heerlijk 3-gangen menu en getrakteerd op een lekker kopje koffie/thee na. Stichting Mukwano, Oeganda zet zich in voor kansarme mensen in het district Buhweju in het zuidwesten van Oeganda. In de afgelopen 5 jaar is er een kerk, kliniek en een middelbare school gebouwd. 'Met advies en financiële steun proberen we samen hun idealen te verwezenlijken. Zo willen we graag de schoolkeuken en de voeding verbeteren, de kliniek ontwikkelen en de lerarenverblijven afbouwen.'

bron: Rondom Dinxperlo, www.rondomdinxperlo.nl