Voorjaarsmarkt Barlo

Geschreven door Paulien Sikking op .

Kinderen van de Christelijke Basisschool Barlo en van kinderopvang De Rupsjes hebben tijdens de Voorjaarsmarkt in Barlo allerlei kunstwerkjes en kaarten verkocht. De totale opbrengst bedroeg maar liefst € 1140,- euro. Op maandagmorgen 14 april overhandigde de oudste leerling van CBS Barlo, Henrie van Eerden, samen met Lieke Ormel van De Rupsjes de symbolische cheque aan Emma Roelofsen van de stichting Mukwano. Emma:"We zijn heel blij met deze hoge opbrengst, hartelijk bedankt hiervoor! We zullen jullie op de hoogte houden over de projecten waar we het bedrag voor gaan benutten."

Op de Voorjaarsmarkt stonden traditiegetrouw lokale bedrijven en mensen die een bijzondere hobby lieten zien. In gebouw De Markerink genoot met name het jonge publiek van piepkleine kuikentjes die lekker warm onder de lamp zaten. Ook voor de iets oudere aanwezigen was er van alles te zien, te proeven en te beleven. Adri Veldhorst toonde artikelen van sloophout en in de Kdoo&Zoo stand waren fraaie decoraties voor binnen en buiten te zien. Van alle lokalen, het speellokaal, de hal en De Markerink stonden de deuren open en waren de kramen opgebouwd en aangekleed in de stijl van het thema dat CBS Barlo traditiegetrouw aan een open dag hangt. Dit keer was dat Afrika.

De leerlingen zijn al vanaf medio maart op verschillende manieren bezig geweest met dit onderwerp. De bovenbouw heeft zelf onderzoek gedaan naar Afrikaanse landen en zij hebben kaarten ontworpen die zij huis-aan-huis, aan familieleden en op school verkochten. Ook de scholieren van de midden- en onderbouw werkten aan het thema op hun eigen niveau. De Barlose leerlingen hebben een heleboel geleerd over Afrika in de afgelopen weken. Dat er veel arme landen zijn maakte indruk op ze. Alle leerlingen hebben kunstwerken gemaakt die op de Voorjaarsmarkt te koop werden aangeboden. Ze maakten onder andere maskers, dromenvangers, ze versierden theekopjes en onderleggers met fraaie figuren en beschilderden kartonnen tijdschriftenhouders. Ook zelfgemaakte sieraden werden te koop aangeboden. Kinderopvang Juut & Co gaf bezoekers gelegenheid om een kijkje te nemen bij het dagverblijf. Peuters die bij 'De Rupsjes' opgevangen worden zijn op hun eigen manier ook druk bezig geweest met het thema Afrika. In de ruimte hingen allerlei aan Afrika gerelateerde tekeningen. Leidster Erica ten Brinke vertelt:"De kinderen hebben kleine glazen potjes opgeleukt en kralenkettingen gemaakt waaraan een kaartje hangt met de tekst: 'Handmade by De Rupsjes'. Ze zijn er heel druk mee geweest!" 

Bron: Achterhoeksnieuws, editie Aalten, www.achterhoeksnieuwsaalten.nl