Foto's benefietbistro

Geschreven door Paulien Sikking op .

Foto's van de benefietbistro en de optredens zijn hier te vinden.

Met dank aan huisfotograaf Han Wechgelaer!

Benefietbistro levert meer dan 6000 euro op!

Geschreven door Paulien Sikking op .

“Een verrassend en bijzonder concept”, “heerlijk gegeten en die muziek, zo mooi en ontroerend!”. De reacties van bezoekers van Benefietbistro Geef en Geniet zijn onverdeeld positief. Het ééndags restaurant dat afgelopen zaterdag ter ere van het vijfjarig jubileum van Stichting Mukwano Oeganda werd geopend was een groot succes en leverde de stichting meer dan 6.000 euro op.

Ruim voordat de bistro zijn deuren opende voor publiek waren de beschikbare plaatsen voor dit bijzondere evenement al gereserveerd. In twee rondes genoten 156 mensen van een heerlijk vier gangen diner met een Afrikaans tintje. In een mooi aangekleed Romienendal verzorgden Sandra Vanreys en haar leerlingen ondertussen een gevarieerd programma van ballads, country en pop. Sommige leerlingen stonden voor de eerste keer op het podium maar wisten een luid applaus van het publiek binnen te halen. Badou Sy liet ook nog van zich horen. Samen met zijn Djembe-groep bracht hij Afrika in de bistro even heel dichtbij.

Naast het heerlijke eten en mooie muziek stond het jubileum van Stichting Mukwano Oeganda centraal. Vijf jaar geleden werd de stichting officieel opgericht. Enkele maanden daarvoor nam Joanne Noordink het initiatief om met een aantal vrienden structureel iets te gaan betekenen voor de mensen in Oeganda. In vijf jaar tijd is er op het project in Oeganda een hechte gemeenschap ontstaan rondom de kerk, de kliniek en de school. Deze heeft de stichting er in samenwerking met de Oegandezen heeft kunnen bouwen met als doel de mensen daar uiteindelijk zelfstandig en onafhankelijk een beter leven en meer kansen te geven. Daarnaast is de stichting erg dankbaar voor alle mensen die door Mukwano geïnspireerd zijn tot vrijwilliger- en ontwikkelingswerk, aldus de voorzitter Emma Roelofsen.

De daadwerkelijke opbrengst van de bistro is nog niet bekend, maar zeker is dat dit meer dan 4000 euro zal zijn. De landelijke stichting Wilde Ganzen zal dit bedrag nog eens met de helft vermeerderen waardoor de teller op meer dan 6000 euro zal komen te staan. Stiching Mukwano Oeganda zal dit schitterende bedrag inzetten voor het bouwen van personeelsverblijven op het project in Oeganda. Deze verblijven moeten de omstandigheden van het personeel verbeteren waarmee beter geschoolde docenten kunnen worden aangetrokken voor de school op het project.

De benefietbistro zou niet geslaagd zijn zonder alle vrijwilligers die zicht belangeloos hebben ingezet in de bediening, in de keuken en voor het muzikale programma. Daarnaast zijn er diverse organisaties en bedrijven die de stichting een warm hart toedragen en deze actie ondersteunden: ’t Romienendal, Smeding groente en fruit, Bakkerij Tonnie Knippenborg, Rusink Catering, Cafe-restaurant Stegers, Vleesservice Herman Eppink, Ribotouch en IJsseltulp. 

Sponsoren Benefietbistro

Geschreven door Paulien Sikking op .

Zonder sponsoren geen bistro. We zijn erg blij dat we op de nodige hulp mogen rekenen. De Benefietbistro wordt mede mogelijk gemaakt door:

(Klik op het logo voor meer informatie)

romienendal


 

 

 

 

 

imgres

 

 

 

 

 

 

 

vhe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docus

 

 

 

 

 

logo

 

 

 

 

 

 

 

 

sponsors rusink

 

 

 

 

stegers-logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Unknown

 

 

 

Benefietbistro UITVERKOCHT!

Geschreven door Paulien Sikking op .

Alle beschikbare plaatsen voor Benefietbistro 'Geef en Geniet' zijn gereserveerd! U kunt helaas niet meer reserveren.

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Wij kijken uit naar een gezellige dag, met mooie muziek en lekker eten en een mooi opbrengst, om ons 5-jarig jubileum te vieren!

Benefietbistro - nog enkele kaarten beschikbaar

Geschreven door Paulien Sikking op .

De eerste ronde van de benefietbistro is uitverkocht: Om 19 uur kunt u niet meer aanschuiven.

Bij de ronde van 16 uur zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij, de bistro is maar één dag open!!

Heeft u geen andere mogelijkheid dan 19 uur en wilt u toch graag komen? Vul dan het reserveringsformulier in en geeft bij de 'opmerkingen' aan dat u graag op de reservelijst geplaatst wilt worden.

Kaarten á € 32,50 zijn hier te reserveren of telefonisch: 0543 - 707530. Er is zowel een middageditie (16.00 uur) als een avondeditie (19.30 uur). Wees er snel bij, want de bistro is maar één dag open!

Meer artikelen...